logo

Nytt seminarium med upplevelsebaserade övningar

Vi är så glada och tacksamma
Det var verkligen inspirerande att få arbeta med ett gäng så kloka och medvetna ledare med erfarenheter från olika branscher!

Vi har nu testat vårt nya seminarieupplägg vars syfte är att du som ledare ska få med dig nya insikter och prova på upplevelsebaserade övningar som expanderar medvetandet och ger förutsättningar för inre motivation.

Inre motivation är helt avgörande för att uppnå ökat engagemang, utveckla kulturen, aktivera nya strategier och genomföra önskade beteendeförändringar.

För att lyckas med en transformation behöver du som ledare göra dig beredd på den förändring som ska ske. Du behöver känna dig trygg i att du kan hantera förändringen och du behöver sätta fokus på rätt saker. För att öka vår inre motivation behöver vi alla också känna att vi:

  • har en tydlig roll
  • har möjlighet till egen utveckling
  • är med och bidrar till något större.

 

Det handlar om att genomföra en mental förflyttning i organisationen och det är ledaren som måste ta det första steget och tydliggöra vad målet är. Hjärnforskningen visar att det mest effektiva sättet att lära sig nya saker är att vi aktivt upplever något själva. Det fungerar helt enkelt så att den som pratar mest, lär sig mest.

Vi genomförde flera övningar för att deltagarna skulle få uppleva:

  • hur viktigt det är vad vi lägger fokus på
  • hur snabbt vi bildar oss en uppfattning om andra, hur vi själva relaterar till det och vad det innebär för oss.

 

Det blev en härlig dynamik i rummet och det var roligt att se hur snabbt alla delade med sig av sina tankar och hur de upplevelsebaserade övningarna verkligen öppnade för en givande atmosfär.

Några kommentarer från seminariedelatagarna:

”Mycket bra illustration av hur vi väljer vad vi fokuserar på och att allt färgas därefter.”

”Intressanta reflektioner om mig själv och andra. Hur snabbt man skapar sig en uppfattning.”

”Kul övningar som var nya för mig – applicerbara både på medarbetarteam och ledningsgrupp”

”Så intressant att möta andra i motsvarande befattning och höra deras reflektioner”

 

Mer information:

Vill du ha hjälp att öka medvetenheten och hitta kraften i din organisation? Få ut full effekt av strategin? Utvecklas som ledare? Kontakta mig gärna på eva.eliasson@levandevarumarken.se eller läs mer på Levandevarumarken.se Jag är specialiserad inom strategiaktivering och utveckling av företagskultur samt certifierad coach.

Eva Eliasson är specialiserad inom förändringsledning och utveckling av företagskultur och varumärken. Hon hjälper ledare att omsätta strategier till konkreta aktiviteter och bygga en attraktiv företagskultur, som leder till ökad lönsamhet och konkurrenskraft.

Kommentera

*

captcha *